Mezidružinovky

V úterý proběhla mezidružinová klání. Jednalo se o úkoly a výzvy, které si vymýšlely jednotlivé skupinky a poté je plnily zároveň s „protidružinkou.“  Bylo to dobrodružné, napínavé a dost vtipné. Škoda, že jste to nemohli zažít s námi… Tak si aspoň přečtěte vyprávění a reakce některých družinek…

Kamzíci x Sýkorky

Vše to začalo velice tvrdým piškvorkovým zápasem. Křížky a kolečka padaly. Po urputném boji se ukázalo, že chlapecký zástupce sázel své znaky s větší razancí. Přešlo se k pojídání šťávy, ovšem dívka byla větší gurmánka, a tak ji pozřela dříve. Poté jsme v sobě probudili zvíře pro hru máslo!, avšak chlapec v sobě popřel kamzíka a řval jako tur.

Nejobtížnější bylo měření hvězd, avšak lumetr Macháček se přiklonil k dívkám. Pak promluvil pan politik ve slovním souboji a obhájil tůňku před kondičkou. Následovně jsme zkoušeli, zda máme na kariéru malířů-portrétistů. Pokusnými králíky se stali nejmladší členové skupinek. Slečnám chyběl cvik, ale možná by se prosadily, chlapcům ho však chybělo krapet víc. Mezitím si dvojice pamětníků pokoušela zapamatovat část latinského Gloria, ovšem jedna z dívek již tento chorál pěla a měla ho v paměti. Zakončili jsme variacením (vymýšlením variací) na jméno našeho patrona, což dopadlo nerozhodně.

Kamzíci - Vojta Š.

 

Včelky x Veverky

Přežily jsme. Vyhrály jsme. Hrály jsme hodně vodních her a vypily jsme přitom strašně moc vody. Abychom vám to vysvětlily, kupříkladu zástupce z každé skupiny musel vypít půl litru brčkem (to vyhrály veverky), pak jiný zástupce přenášel opět brčkem vodu z kelímku do misky. Přestože nás omezoval časový limit dvou minut, zvládly jsme to!

Další mokrá výzva, odlišná od první, spočívala v tom, že jsme musely vypít půl litru vody z misky na čas. Výsledek je jasný, buď pilný jako včelka a dodržuj pitný režim!

Včelky

 

Ještěrky x Jeleni

Mezidružinovka mezi jeleny a ještěrkami byla hódně zajímavá. Sice jsme o bod prohrály, ale užily jsme si to naplno. Tak třeba krmení naší rádkyně poslepu jogurtem. Představte si, že máte zavázané oči a máte někoho krmit.* Ve výsledku skončí jogurt úplně všude. A přesně tak to taky bylo.

Další megavtipný úkol spočíval v nabalování našich slaměných panáků, kolem kterých obyčejně běháme slalomky. Pojmenovali jsme je Ferdinand a Naděžda, každá družinka dostala jednoho a snažila se ho okouzlit. Byla to fakt sranda. Hlavně pro všechny kolem nás. Akorát nám ani jeden neodpovídal, a proto úkol skončil remízou.

Výzva, kterou jsme zakončily naše klání, nezaujmula jen nás, ale i některé vedoucí, kteří šli kolem. Nejdřív jsme se točili do kola a pak jsme se měli trefit do míče a kopnout ho na bránu. To víte, že si to vedouši chtěli hned vyzkoušet.

Nakonec se celkovými vítězi mezidružinovky stali jeleni, ale užili jsme si to všichni.

Ještěrky

 

*Tohle doma radši nezkoušejte.