Jitřenka začala

Na osmdesát táborníků, sbor odhodlaných vedoucích letos omlazený, zkušený tým technického personálu. Ti všichni se zas sešli pod jitřenkovou vlajkou a po roce začíná běh pro naše nejmenší, znovu s narnijským příběhem.

Narnie podle C. S. Lewise, tentokrát ale ve zcela novém příběhu, podle knihy Kůň a jeho chlapec. Poprvé jsme jej začali poslouchat u dnešního táborového ohně, kdy vypravěč Šeherezád dětem představil hlavní postavy příběhu – chlapce Šastu a mluvícího narnijského koně Brí. Zatím jsme v divoké zemi Kalormenu a lze očekávat mnohá dobrodružství na útěku hlavních hrdinů do Narnie.

Děti již byly rozděleny do osmi družin – zde je jejich přehled (od nejstarších po nejmladší) spolu se jmény vedoucích. Ve fotogalerii naleznete družiny vyfocené. Můžete tak zjistit, ve které družině je vaše dítě.

Šimlové: Janďa Francová, Ludva Škrob, Terka Sýkorová, Honza Vacula

Vraníci: Vojta Kozlík, Verča Sýkorová, Pavel Horký, Maruška Šimůnková

Grošáci: Matěj Lejsal, Klára Pokorná, Marta Kozlíková, Vojta Šolc

Bělouši: Anežka Hromková, Dana Skřičková, Tom Kalčík, Maka Kalčíková

Ryzáci: Bětka Lukasová, Barča Kvapilová, Aleš Fojtík, Anežka Ondračková

Mustangové: Mariana Lukasová, Marek Žák, Martina Brokešová, Týna Vejdová

Hříbata: Jára a Veronika Šimůnkovi, Wapi Coufal, Inka Gondková, Jana Pokorná

Poníci: Marta Sýkorová, Evža Adámek, Anežka Čalkovská, Barča Žďárková, Helena Řezáčová

Jak vidíte, na dohled a pečování je nás dostatek. Často se rodiče ptají, jak mohou na tábor telefonovat. Jitřenkový režim je podobný jako na velkém běhu: s dětmi není telefonické spojení, nebylo by to dobré pro jejich pohodu. Kdybychom my něco potřebovali nebo kdyby bylo potřeba informovat rodiče například o zdravotním stavu dítěte, tak se ozveme. Pro nějaké důležité věci opačným směrem slouží kontakt na hlavní vedoucí Bety – Elišku Škrobovou (721 187 816). Celkově ale prosíme, abyste si dvakrát rozmysleli, než budete volat. Jistě chápete, že součástí táborové atmosféry je i to, že jsme odloučeni. Také máme hodně rušný program, takže například není reálné telefonovat a chtít někoho konkrétního k aparátu. 

„V srdci uvážlivého hostitele je odjezd hostí ranou, která se snadno zhojí,“ praví klasický kalormenský básník. Děti ale nejsou hosté, že. :-) Tak prosíme, vzpomínejte na ně a pište dopisy. Pro děti v jitřenkovém věku je důležité dostat několikrát za tábor papírové psaní (dopis nebo pohled), spíše pak krátké. Napište třeba už v neděli, ať nečekáme na poštu do středy. Pro usnadnění rozdělování prosíme, označte obálku jménem dítěte a názvem družiny. („Slyším a poslechnu“, se v Kalormenu taky říká. :-)

Dobrou noc a dobré ráno, jak to kdo má.

Vaši vedoucí