Jdeme vstříc úkolům orlích pírek

Když nemůžeš, tak přidej víc, zakřič prostě z plných plic, že slovo "nejde" - neexistuje, slovo "nejde" - neexistuje! Když nemůžeš, tak přidej víc, zakřič prostě z plných plic, že to dáš, na to máš, že to dáš!

Druhá tůňka, konečně svítí slunko a je teplo, voda je ale stále ledová. Po mši do oběda mnozí dodělávají kritérium, které včera nestihli dokončit, ostatní už se mohou vrhnout na orlí pírka, která jsou otevřená po celém tábořišti. Sbíráme body, díky kterým získáváme trofeje, které posunují celou družinu zas o kousek dál a každým dnem se pořadí družin výrazně zamíchává. Saltus MAXIMUS, přesnost, obratnost, horolezec, herec, síla, míření, přírodovědec, hudebník, Američan, liturgie, víra, expedice a výška – stanoviště. Spousta úkolů je na louce, kde pere slunce a těžko se hledá stín, takže se i zapotíme a opálíme/spálíme. Některé úkoly je těžké splnit, ale podpisy a přičtené body nás motivují k dalšímu. Je to výzva. Splnění těchto malých orlích pírek nám umožňuje plnit tři velká orlí pera: mlčení, hlad a samotu. Plní se v tomto pořadí vždy po celý jeden den. Ukáže to fyzickou i duševní zdatnost táborníka.

Po obědě a krátkém odpoledním volnu se po družinkách vydáváme na výlet. Bohužel už čtvrtým rokem nám na tento výlet nevyšlo počasí. Když jsme vycházeli, bylo ještě horko, po cestě se ale zatáhlo a byla přeháňka. Cestou do tábora jsme se společně s družinou pomodlili růženec.

Večer máme konečně možnost se dobře seznámit s „patronem“ družinky a společně s ním hrajeme seznamovací hry nebo máme jiné aktivity. Poté jsme my, nejmladší, jdeme. Starší táborníci hrají hry, povídají si své zážitky a „černé historky“ , hrají hry a nejstarší (rádci a podrádci) mají v budově v sednici povídání s Vikim. Poté si dáme křížky na dobrou noc a jdeme si odpočinout na zítřejší den, který bude taky náročný.

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_03den_12 2. běh 2017 - 03. den