Jak ocenit každé zvířátko

Charlie, náš pomladší táborový superkněz, nám dneska představil koncept života postaveného na balónkových zvířátkách. Tvrdí, že bez nafouknutí a správného zašmodrchání jsme jenom tzv. "žížalky". Naopak při dostatečném nafouknutí Duchem Svatým můžeme takové krásné zvířátko vidět v takřka každém. Povím vám, jak jsme se o to dneska snažili:

 Naše rozpoznávání začalo v horním lese, kdy jsme spolupracovali v jednotlivých družinkách při nasbírání surovin pro vesničany, kteří byli oloupeni strašným šerifem. 

 ...Každý den na Americe je speciální, někdy je olympiáda, jindy výlet, dneska nejde elektřina. Zachovejte klid! Všichni žijeme a na zdraví nebylo nikomu ublíženo. Začalo to tím, že se zastavil kávovar. První babylonská rána. Pak myčka, nabíječky od telefonů, světla... Výhodou tábora je, že nic z toho vlastně k životu jako takovému nepotřebujete. :-) Po včerejším náročném výletě bylo na místě, abychom se trošku odreagovali. Vyhlásily se kluby. Nadšenci zbraní šli na lukostřelbu, sportovci zase na ping-pong nebo gymnastiku a někteří odvážlivci se přihlásili na řešení kvadratických rovnic se pěti neznámými (pro vystrašené maminky, co obvykle nerozumí blbým vtipům a vlastně i pro mě samotnou-byl to klub, kde si děti šly dát šlofíka :-) ).

 Úspěšně jsme se umyli teplou vodou po náročné kondičce a osvěžujícím běhu v lese a na večer jsme se sešli u táborového ohně, abychom si společně zazpívali, popovídali si a taky se pobavili nad vtipnými scénkami. Takový krásný Boží den. Z nezaujatého pohledu bych si dovolila tvrdit, že děti nám rostou a rostou každý den. Opravdu se dneska snažily vidět jeden v druhém krásná zvířátka a ne jenom splasklé "žížalky".

 Všichni na vás moc myslíme!

Vedoucí Marta