Jak jsme se měli na I. Rodinkách

Dobrý Bůh nás obdařil smysly. Smysly odedávna pomáhaly člověku přežít, vnímat sama sebe, okolní svět a ostatní lidi. A tak jsme se na Radosti vydali každý den na putování s jedním ze smyslů.

První den jsme strávili s Ušounem. Potrápili jsme ouška i paměť. To když jsme si v rodině museli předat od prvního až k poslednímu zprávu tak, aby zůstala v původním znění. A také při poznávání ptačího zpěvu. Cvrlikání opeřenců se mně osobně obzvlášť líbilo. Vítaná příležitost, konečně se to (na stará kolena) naučit. Další den jsme společně s Chuťovkou a Čmuchalem dávali chuti tvar. Nejprve jsme si zasoutěžili při hledání Michelinské restaurace. Odpoledne jsme strávili pečením trdelníků na ohni. Výborná zábava! Upekli jsme jich z 8 kil mouky a pochutnali si všichni. Nosíky i jazýčky se měly báječně. Někteří pak ještě tvar chuti řádně vylepšili řádnou uzeninou ☺. I den se Šmátralem byl super. I když si ho někteří soustavně pletli s Lechtalem. Při obchodování na hradech, však měl Šmátral, jasně navrch. Kdo by to byl řekl, že ten kdo nejlíp šmátrá, tomu i nejlíp pokvete obchod. A pak i den s Koukalovou byl hvězdný! Cestou k Zemské Bráně nás naučila číst Braillovo písmo a všímat si zvláštních věcí v přírodě. Rozdávala úsměvy i podpisy.

A který že smysl je největší? Zrak? Sluch? Čich nebo chuť? Nebo snad hmat?

Žádný není největší. Všechny stejně potřebujeme. Záleží na nás, zda je dáme do služby Lásky. Oči, abychom viděli, co druzí potřebují. Sluch, abychom dokázali naslouchat a přijímat. Chuť a čich, aby nám pomáhal připravovat dobroty pro druhé. A hmat v rukou, které hladí a otevírají náruč nejen těm, kteří jsou naši ...... .

 

S díky za všechny

Majka Pokorná

 

Nepřehlédněte fotogalerie vystihující atmosféru na Rodinkách I.