Galavečer, 3.běh

Letošní Galavečer (Matiné) se lišil od ostatních tím, že na nástupu, před jeho začátkem, dostali kluci dvě vstupenky a měli jednu dát nějakému děvčeti. Jejich výběr byl poněkud zdlouhavý, ale přece jenom nakonec mělo každé děvče vstupenku.

Jakmile se všichni odebrali do Piškvorek, a sešli se tam, Galavečer začal. Uváděl ho Karel (Majkl), Karel (Dominik) a Karlička (Káťa). Jako vrchní technik figuroval Kohy. Po pár slovech úvodem, začalo první číslo a po něm následovala další a další. Všechna čísla byla moc hezky zahrána, zazpívána či zarecitována. Povedlo se to i přes pár technických závad a zádrhelů. Zhruba v polovině byla přestávka. Jako občerstvení na nás čekaly barevné limonády s kousky ovoce.

Po této krátké pauze se pokračovalo dál. Vystupovali další táborníci se svými čísly. I rádcové měli své vystoupení s písní „Žehnej Otče tyto dary“, kterou zpívali kánon. Nakonec také přišla řada na vedoucí se svými čísly, někteří vystupovali sólo, jiní v kapele. Jako poslední byla scénka Majkla a jiných vedoucích, včetně Vikiho, která začínala písní „Někteří lidi nevěří, že jamajský bob zvítězí“.

Celý večer byl zakončen modlitbou Andělé Boží a požehnáním od otce Jarka. Galavečer byl moc pěkný. Všechny skladby byly pěkně nacvičeny a celý večer se moc povedl.

Dorotka Bouchalová, Družina Ještěrek