Exkurz stezkami odvahy

Stezka odvahy je jedna ze základních táborových zkoušek, která čeká každého táborníka. Jak probíhala u nás je popsáno v tomto článku.

Dokážeš přemoci svůj strach? My jo. Protože jsme to zkusili.

V pondělí 2.7 na večerním nástupu nám bylo řečeno, že bude stezka odvahy. Byli jsme rozděleni do několika skupin podle věku.

Nejmladší to neměli zas tak lehké. Na začátku jim zavázali oči a odvedli je do lesa. Při tom nesměli mluvit. A aby to bylo těžší, všemožně je strašili.

Pro mladší to byla taky výzva. Jejich úkolem bylo spočítat strážce, kteří chodili po cestě. Ale strážci je nesměli zahlédnout. Jinak se museli vrátit zpět na start, nebo je odvedli do „vězení“.

Starší odvedli do lesa a řekli jim, že se pro ně za chvíli vrátí. Po dlouhé chvíli udělali pár skupinek, které měly jít rovně po cestě. Všechny zvuky, které byly slyšet z lesa odvaze moc nepřidaly. Spíše naopak. Ale najednou na zemi někdo ležel. Přišla k němu zahalená postava a začala do něj sekat sekerou. Ještě bylo řečeno, že do tábora může přijít pouze první a ostatní až po půlnoci. (Nakonec to bylo zrušeno.)

Rádci měli taky stezku odvahy. Vedoucí jim řekli, že se mají obléct do plavek. Odvedli je k bažině. No a taky tu hrála velkou roli psychika. Jestli to zvládnou… což se naštěstí většině podařilo.

Káťa H. z Berušek a Anežka Š. z Lasiček