Dvojka je letní tábor

Překvapivě nepřekvapivou charakteristikou druhého běhu tábora otevíráme jeho kroniku. Čas tábora se pro dvojkaře začal v sobotu odsypávat a každé jedno zrnko má cenu vzácné perly. Skrze fotky, články a třeba i modlitbu můžete být s námi na táboře přítomni alespoň duchovně.  

Ano, dvojka patrně bude „letní“ tábor. Lze tak soudit již z prvního dne, zahajovací soboty. Mnoho jejích chvil může tento přívlastek dostat.

Kus letních prázdnin chce na dvojce strávit 116 dětí. Teprve uvidíme, jestli čas, který na táboře stráví vedoucí, bude možné charakterizovat jako letní dovolenou. Nicméně zatím funguje kávovar, který byl na začátku prázdnin instalován v Saloonu, vedle letní kuchyně. Takže je tu naděje! Několik členů vedení zůstává z jedničky i přes dvojku. Ti už se sem nastěhovali vlastně na takový letní byt.

Dvojka, přiznejme si to, nezačala dnes přesně v avizovaných 14 hodin. Jednak se tedy jedničkářům moc nechtělo skončit. Byli radostní a zabydlení a bylo jim spolu dobře. Ale hlavně než se děti z autobusu vyškrábaly do tábora a mohlo se začít, na hodinkách nám trochu poskočila malá ručička (asociace na změnu letního času). Čekání bylo docela příjemné – alespoň byl čas poklábosit se spoustou milých lidí, na což při obvyklém „míjení se v kopci“ nebývá čas. Méně příjemná byla letní výheň, která po obědě panovala. Na nově příchozí čekala na táboře občerstvována – kavárna (alternativa „letní zahrádky ve dvoře“).  Letní pneumatiky obrousil nejeden řidič na lesních cestách kolem tábora.

Večer Pán Bůh dal počasí pro táborový oheň. Byla to hotová letní scéna, když vystoupil praktikant David se zábavnou vědomostní soutěží pro rádce, při které se jednak dětem důkladně představili a jednak jsme se i pobavili otázkami, ve kterých týmy klučičích a dívčích rádců soutěžily.

Na počasí narážím proto, že odpoledne trochu hlavní vedoucí Marušce změnil programové plány krátký letní deštík. Nemluvím o bouřce, protože ta přijde až ráno před budíčkem, konkrétně ve stanech klučičích vedoucích. To je šifra, kterou vysvětlím: Na večerní poradě vedení padla otázka, kdo obstará ranní buzení, aby nikdo z vedení nezaspal. Tradičně jeden kluk a jedno děvče oběhnou ostatní. Síďa obstará nás děvčata, ale žádná dívka se nehlásila na buzení kluků. Padlo to na fotografku Katku. Nechtělo se jí do toho, ale Voldy hned přišel s pointou: „Klidně nás při tom ráno vyfoť. A může to být i ranní buzení s bleskem.“ Tak vidíte, budou to lokální letní bouřky ve vybraných stanech…

První den se nedá stihnout všechno. Na dvojce zatím ještě očekáváme letní lásky, letní olympiádu, letní večery pod jabloní, improvizované letní sestřihy nohavic tam, kde se ukáže, že do kufru maminka nezabalila dost letního oblečení...

Svoje vzpomínky z prvního přívlastkového dne pro Vás sepsala

                                                                                              vedoucí Mariana