Druhý táborový den

Neděle 19.8. 2018

Dnes nás trpaslíci vylákali k rozcvičce do nezvykle teplého rána, takže tůňka pro nás byla příjemným osvěžením. Dopolední hra na téma Stromy vypráví nás seznámila s různými táborovými místy a jejich názvy, z nichž některé jsou již historií (např. Veverčák, Medvědice, Tarzan).

Během oběda zloděj Kuba dokázal nepozorovaně ukrást vlajku a přemístit ji na Cimbuří, kde zvolal: „ Jsem vítěz,“ jak bylo domluveno předešlého večera. Po skvělém obědě jsme si nacvičovali kejklířské dovednosti jako žonglování, tanec s poi či chůzi na rukou.

Odpoledne nás čekal orientační běh po místech, která jsme objevovali během dopolední části hry. Všichni závod dokončili s maximálním nasazením sil. Odpolední osvěžení dětem zajistil miniaquapark z přivezených bazénků, vodní sprchy a skluzavek. Starší táborníci hráli volejbal nebo běhali v lese.

Na závěr dnešního dne nám Jirka Sapák představil 1. sériově vyráběný televizor se zabudovaným rádiem, který sám pracně zrekonstruoval. Po přednášce o rekonstrukci Tesly 4002A a historii televizního vysílání pro nás uspořádal malý televizní přenos, který byl příjemným zakončením prvního dne.

Odložilovi