Druhý den, 3. běh

Jak probíhá takový táborový den s družinou Včelek.

Po obvyklé ranní rutině, nástupu a mši jsme šly plnit kritérko – seznam úkolů, které musí splnit každý táborník. V poledne jsme dostaly výborný oběd – „vepřo, knedlo, zelo“. Potom jsme dokončovali kritérko. Odpolední svačina byla zakončena rychlým nástupem, na kterém nás vedoucí rozdělili do věkových kategorií a měli jsme s nimi kondiční cvičení. Nejdříve jsme se všichni protahovali a potom dívky hrály přehazovanou a chlapci fotbal. Následně jsme si zaběhali v lese a doběhli až do sprchy.

K večeři jsme měly špagety a následoval nástup, kde nám vedoucí řekli, že se máme obléct do dlouhého a teplého oblečení a rozdělili nás na nejstarší, starší, střední, mladší a nejmladší. Nejmladším vedoucí zavázali oči a chodili poslepu podél lana. Mladším také zavázali oči a vedoucí je vodili po lese. Každý měl napočítat do 50. Potom si mohli rozvázat oči a čekali na vedoucího. Ten jednotlivce odvedl na louku, kde jim znova zavázali oči a jednotlivě je odvedli k Ontáriu. Pak šli do tábora a spát. Střední skupina šla na kraj lesa, kde visela dlouhá lana. Odvážlivci si nasadili sedák a zhoupli se na houpačce mezi stromy. Všem se to moc líbilo.
Nejstarším taktéž zavázali vedoucí oči, odvedli je s přestávkami pod holčičí tůňku a řekli jim, ať jdou proti proudu říčky. Když došli k holčičí tůňce, kde je most, museli ten most podlézt.

Celý den byl super!

Terezka Schnirchová, Včelky