Druhý den, 3. běh 2016

První. První tůňka, první kondička, první hra... 

Tak už to tady je: první letošní budíček. V každém druhém stanu se ozývá: ,, Kde mám ty plavky?" I přesto opouštíme stany, jak nejrychleji dokážeme.

Následně běžíme na louku, do tůňky a zpátky nahoru, protože nás čeká prohlídka. Pečlivě rovnáme komínek za komínkem, z hřebenu vyděláme každý vlas a z kelímku na čištění zubů vylijeme všechny kapky, aby byl ,,vlhký, ale ne mokrý." Prohlídky probíhají v pořádku, následuje snídaně, nástup, mše a KONEČNĚ hra.

Máme za úkol najít správného Samuelova syna, který převezme vládu nad Izraelem. Tak jdeme na to! Každý syn má 4 vlastnosti, ale jen jedna z nich má jejich správnou kombinaci. Běháme po lese, plníme úkoly a za ně získáváme potřebné informace. Úkoly jsou různé, jako např.: na celý les zařvat: ,, Jsem král džungle," vzít vedoucím botu a nebo si lehnout a dělat hlemýždě. Po hodině a půl se hra zastavuje. Nezbývá nám nic jiného, než si tipnout.

Přesto téměř všechny skupiny volí správnou odpověď: je to osmý syn DAVID!

Pokud umíte luštit šifry, tak by vás následující hra zaručeně bavila. Stačilo vždy jen vyluštit šifru, nebo přesmyčku a tím vznikl text a podle popisu jsme museli uhodnout určité místo na táboře, na kterém jsme si vyzvedli jeden dílek skládačky. Až jsme měli všech 20 dílků správně, bylo hotovo.  

Po svačině následuje rychlý nástup a my už všichni víme, co znamená-KONDIČKU. Menší instruktáž, rozdělení do skupin a můžeme vyrazit. Pár koleček kolem stanů nám přece neuškodí.

Ve večerním volnu přichází dlouho očekávaný příjezd Krakováků. Vítání a vyprávění zážitků trvá až do večerního programu, kterým je beseda s Vikim o táboře. Po ní se již všichni přesouváme do svých stanů a odcházíme čerpat sílu na další den.

 

                                                                                                                             Sýkorka Liduška