Dokončujeme kritérko a začínáme plnit orlí pírka

Hudebník, víra, obratnost, síla, horolezectví, .... kam dřív?

 Dnešek začal jako každý jiný den, přesto je to vždycky trošku jiné. Protáhli jsme se na louce a běželi jsme opět v plavkách s ručníky lesem dolů do tůňky. Když jsme se převlekli do suchého, vrhli jsme se na uklízení stanu a větrání spacáků a snažili se svým bílým chrupem a čistým ešusem zapůsobit na vedoucí, kteří přišli na kontrolu pořádku. Ti nejlepší totiž získají vlajku čístoty! Po nástupu jsme opět oslavili mši svatou. Kapela se nám rozrůstá o další nástroje. Protože pohyb nikdy neuškodí, u písniček jsme si i zatancovali. Dopoledne jsme měli ještě možnost dokončit včerejší kritérko, většina už ale začala s plněním orlích pírek (víra, horolezectví, míření ...). Velký zájem byl i u hudebníka, kde ani tři vedoucí nestíhali prozkoušet všechny zájemce.

 Odpoledne se všechny družinky odebraly do lesa na kratší výlet, vedoucí mezitím připravovali další program a užili si ztmelovací hru. Po návratu táborníků byl čas na sprchu a krátký odpočinek. Na večerním nástupu jsme se rozdělili podle věku na skupiny a čekala nás stezka odvahy. Ověřili jsme si, zda dokážeme i v horších situacích překonat svůj strach a zdá se, že všichni obstáli. Nejstarší táborníci (rádci) se například brodili "tůňkou s džunglí". Po strašidelné a tajuplné cestě jsme ulehli do svých stanů, abychom načerpali síly na další (jistě nabitý) den.

 PS: Milí rodičové, známí a kamarádi, brzy čekejte ve schránce naše pozdravy, taky se těšíme, až nám napíšete, co je doma nového. Všechny zdravíme! Vaši Američani/Radosťáci.

 

Vedoucí Kristýna