Dnešní návštěva, aneb táborníci navštívili táborníky

„Tou cestou mechovou přijď rychle rovnou k nám. Vždyť fůru přátel máš v Zeleném údolí, no tak si jich jen važ, ať už jsi kdokoliv.“

 Dopoledne nás zase trochu překvapil déšť. Při mši začalo pršet a vedoucí nám rychle běželi uklidit spacáky, které jsme si ráno pověsili vyvětrat za stany.

 Jako další program bylo družinkové volno, kde byla další příležitost vymýšlet scénky k brzkému táborovému ohni. Překvapení připravovali dokonce i někteří vedoucí.

 Po odpoledním klidu nás přišel navštívit nedaleký dětský tábor Chaire ze samoty Březovky, který navazuje na dlouholetou tradici našeho tábora Radost a tábora Archa. Seznámili jsme se tak se spoustou nových mladých lidí a vedoucích, kteří mají stejný cíl: vyvíjet a zdokonalovat se po tělesné i duchovní stránce a poznávat nové lidi. Společně jsme prožili tzv. formulky. Je to skvělá sportovní aktivita, která se koná každý rok. Běhali jsme po různých stanovištích a plnili disciplíny: „jízda na koni“, hra v kostkách, „souboj s dřevcem“, kolo štěstí, střelba, umění tance a další. Bylo velké horko, takže pití se nestačilo nahoru ani donášet. Řada byla několik metrů a někteří zoufale čekali na doplnění. I tak jsme vše zvládli „na pohodu“ a na závěr jsme dostali zmrzlinu.

 Po svačině jsme na známou melodii vyběhli opět na volejbalové hřiště a zahráli si přátelské zápasy (volejbal, fotbal). V pozdních odpoledních hodinách se ale přihnaly mraky, začala bouřka a mírně poprchalo. Dohráli jsme poslední zápasy a s přáteli se rozloučili.

 Dnes jsme se poprvé sešli v kapli, abychom se pomodlili společný růženec. Protože už se na nás začíná projevovat únava, neotáleli jsme a bleskově ulehli do svých stanů.

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_07den_14 2. běh 2017 - 08. den