Devátý den, 2. běh 2016

Družinové volno, formulky, country bál, táborový oheň...

Slunko dnes nesvítí, takže tůňka byla horší než včera. Po nedělní mši v kostele v korunách stromů, kde jsme ke konci zpívali jako o život, bylo družinkové volno, je to poslední příležitost, aby se dopilovaly nějaké scénky k táborovému ohni, který bude večer. Například scénka "Jak Petr posílá lidi do brány." Venku už dopoledne voní v blízkosti kuchyně řízky.

Po obědě je delší odpolední klid a po něm jako každoročně formulky! Plníme různé úkoly a abychom si i odpočinuli, běžíme štafety. Každá družina se snaží být co nejrychlejší. Lezeme například na horu s barevnými kameny (lezecká stěna), překonáváme hradby (Cimbuří), střílíme z luku. Vzhledem k tomu, že ještě neproběhl třetí běh, nemůžeme vyzradit, jakou to má souvislost s celotáborovou hrou. Určitě se ale mají trojkaři na co těšit. Ostatní členy družiny u štafety fandí. Jedno kolo z deseti splní za táborníky vedoucí.

Čas na svačinu. Každý už si umí doplnit, co po svačině bývá. Následuje _ _ _ _ _ _ _ _. Dnes ale nenásleduje. Skutečně není kondička! Je totiž neděle a v neděli se co? Nedělá! Je tedy volnější a méně fyzicky náročný program. Ještě předtím se jdeme osprchovat a holky vytáhnou ze stanů šaty. Už víte? Místo kondičky je tu country bál, na který jsme nedávno nacvičovali. Sejdeme se na louce. Je pánská i dámská volenka a hrají ty nejlepší country songy! Rednex, Ó Zuzano,.... Na závěr country bálu jsme v kruhu zazpívali jako každoročně "Boží lásku nám zvěstuj dál".

Večer. Jsme za polovinou tábora, je čas na druhý slavnostní táborový oheň, kde družinky předvedou ostatním scénky, které nacvičovaly nejen v dopoledním družinovém volnu, ale i v odpoledním volnu. Oheň dnes zapalují absolutní vítězové včerejší olympiády. Při pohledu na oheň vzpomínáme, co všechno jsme za uplynulý týden prožili. Především radost, jak to smích okolo dokazuje. A jak se zpívá v jedné z písní ze Zlaťáku: A tak za ten celý den (týden) budiž Pán Bůh pochválen. Dobrou noc si popřejem, do spacáků zalezem.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie Fotogalerie devátého dne