Desátý den, 2. běh 2016

Lesní hra, orlí pírka a začátek výletu nejstarších táborníků...

Ráno probíhá jako každý jiný den, táborníci si dělají čím dál větší pořádek ve stanu, dnes se rozdalo 8 vlajek čistoty. Slunce svítí. Na nástupu proběhla scénka ohledně celotáborové hry, která nás posílá do boje. Proto jdeme po mši na lesní hru, abychom dobyli město. Víc říct nemůžeme.

Odpoledne jdeme dodělávat orlí pírka, protože už jsme za polovinou tábora a stále to někdo nemá, je to taky tím, že u některých pírek byl nával, takže se nestíhalo. Kdo splní alespoň 3 malá orlí pírka, může plnit 3 velká orlí pera. Mlčení, hlad a samotu. Každé toto pero musí trvat 24 hodin, tzn. od konce hymny na večerním nástupu do doznění hymny za 24 hodin. Až po splnění jednoho velkého pera se táborník může vrhnout na další. Po domluvě tato pera může plnit i rádce. Mlčení nesmí držet někdo z družiny, která má službu v případě, že by se něco stalo.

Zítra bude celodenní výlet do Králík (poutní místo, Hora matky Boží). Po cestě se může plnit i žízeň. Nejstarší táborníci, včetně rádců vychází už dnes večer, v době mezi růžencem a nástupem. Přespí někde pod širákem a ráno se vydají opět na cestu. Polovina tábora tedy večer odchází, zbytek se vydá na dalekou cestu zítra.

Kondička, zkoušíme své síly na zítřejší výlet. Hrajeme fotbal a přehazku. I s vlakem nebo autobusem to bude dlouhá cesta. Růženec, večeře.. Na večerním nástupu se 3 táborníci rozhodli pro orlí pero mlčení. Rádci a podrádci se sejdou večer u garáže, kde se dozví poslední informace ohledně výletu a už skoro za tmy se vydají vstříc dobrodružství "v divočině". Pro polovinu zůstávající v táboře je přichystaná po nástupu lesní hra, po které máme čas na nachystání věcí do batohu. Jdeme brzy spát, abychom zítřek zvládli.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie Fotogalerie desátého dne