Den naruby, 3.běh

Ve středu jsme měli den naruby.

Ráno když jsme vstali a čekali rozcvičku, se místo malého zvonku cinklo na velký zvon a začala večerka. Převlíkli jsme se do dlouhého a šli jsme na zpíváček. Po zpíváčku byl večerní nástup. Dále byla klobása a družinková modlitba. Pak začala kondička, kde jsme se rozcvičili, hráli fotbal a přehazkové zápasy. Po kondičce jsme si dali dlouho očekávanou svačinu.

Když jsme dojedli, začalo nám družinkové volno, během kterého jsme šli k tůňce a stavěli hráze. Upravili jsme koryto potoka, vykoupali se, dopsali kroniku a nachytali pár žab, které jsme vypustili do naší přehrady. Když jsme odcházeli, všem bylo líto, že už jdeme, jelikož byla sranda a skvěle jsme si pokecali. Po příchodu do tábora jsme měli polední klid, po kterém jsme se odebrali na oběd. Všichni po obědě očekávali poštu, takže jsme se odebrali na Anděla Páně a tam se dočkali i pošty. Po přečtení dopisu jsme valili na odpolední program, kterým byly kluby.

Na klubech jsme hráli různé sportovní hry, učili se francouzštinu, četli jsme a suprově jsme si kluby užili. Dále následovala svačina a mše a nástup, po kterém byla snídaně. Když všichni dojedli, už se běželo do stanu na prohlídku pořádku, který byl ohodnocen. I pár vlajek čistoty se objevilo. Ani jsme nemrkli a už jsme valili do tůňky, která byla příjemně teplá. V tůňce začala cákaná. Poté, co všichni doběhli do tábora, měli jsme rozcvičku, ulehli jsme do spacáku a spali.

Michal Ptáčník, Družina Jelenů