Čtrnáctý den, 2. běh 2016

Dodělávání orlích pírek, trofejové disciplíny, družinkové volno a táborový oheň...

Pátek. Dnes máme poslední celý den. Už od rána je vše jinak, je Kanada! Holky a kluci si vymění tůňky. Po příchodu nahoru do tábora nás ještě postříkají hadicí. Na celý den je i výměna rádců. Například Ještěrky mají rádce, Jeleni rádkyni. Pobíhá kolem někdo s fialovými vlasy, vše je zmatené...
Po mši máme ještě čas na orlí pírka a trofejové disciplíny. Je to poslední možnost, jak získat nějaké orlí pírko navíc, nasbírat tak dostatek bodů, abychom dostali nějaké trofeje, které posunou dál nejen dotyčného táborníka, ale i celou družinu. Díky tomu se zase zamíchá s pořadím družin. Hledáme, co nám ještě chybí a snažíme se dělat trofejové disciplíny (stojku, hvízdání, skládání z papíru, žonglování, vyjmenování státních znaků, zazpívání písně David a Goliáš nebo modlitby Salve Regina). Dopisujeme kroniku a vybarvujeme zápisníky. Po obědě je odevzdáme, sečtou se body, trofeje, ocenění a patroni do něj napíší táborníkům svých družin pochvalu. Na ranním nástupu se uskutečnila módní přehlídka - reklama na nová táborová trička, která si můžeme zakoupit v odpoledním klidu v obýváku.
Odpoledne je družinkové volno, aby si všichni mohli dát na sebe nějaké kontakty a povykládat si. V kondičce se hrají zápasy - táborníci x vedoucí. Je to poslední kondička, proto stojí za to si ji užít. Poslední večerní volno. Poslední společný růženec a poslední večeře. Poslední večerní nástup, na kterém se vyhlásí umístění jednotlivých táborníků a družin. Nyni nás čeká už jen závěrečný slavnostní táborový oheň, kdy družiny mohou ještě předvést své scénky. Při pohledu do ohně vzpomínáme na ty krásné momenty, které jsme tu během 14 dní mohli prožít. Na smích lidí okolo, na zpocené tváře dětí, které se snažily tu po sobě něco zanechat a mít co nejlepší výsledky. Na odřená kolena nebo bolesti hlavy. Doufáme, že sem za rok opět usedneme. Tábor nás posunul zas o kousek dál a po celý rok budeme RADOST předávat lidem okolo, ať jim ukážeme, jaký je pravý význam tohoto slova. Zazpíváme písně ze Zlaťáku. Na nebi už svítí různá souhvězdí. Naposledy zazní večerka a ulehneme do stanů.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie 14. dne Fotogalerie čtrnáctého dne