3. den Rodinek II

Vítejte v Asii, v našem NEJ kontinentu! ASIE - na světě největší, nejvyšší, nejnižší, nejhlubší, nejlidnatější, s nějvětším státem, kolébkou nejstarších civilizací a objevů,....a kdože ji vlastně obývá?

Na náš ranní nástup připutovali elegantní Indky v pravém sárí, beduín s velbloudem, sibiřský lovec kožešin, statní zápasníci sumo, sličné japonské dívky se svými statečnými bojovníky karate. A kdo tu nesmí chybět? Přece neodbytní vietnamští trhovci  a hned handlují a nabízí „nejvyšší“ asijskou kvalitu – vše za „čiča pade“

Po nástupu naši nejmenší zachraňovali  spolu se Samaritánem raněné a od tety Bětky se taky dozvěděli, že člověk může být zraněný i na duši, ale i ta jde vyléčit. Starší děti se při katechezi tety Peti zaposlouchaly do příběhu dalšího milosrdného člověka – matky Terezy. Večer nás pak na nástupu překvapily scénkou o této svaté ženě, kterou samy secvičili.

Před obědem jsme si sami zakusili být Asiaty – učili jsme se arabské, čínské a japonské znakové písmo, skládali jsme Hanojské věže, vyráběli akatsuki (tradiční kloubouk) a vějíře, procvičili si naše znalosti o Asii, společně postavili Velkou čínskou zeď a značnou dávku trpělivosti jsme prolili při sběru rýžových zrnek . Odměnou nám byl výborný oběd –ting ťong rýže se sečuánskou směsí a vychutnali jsme si ho skutečně dokonale a dlouho, neboť nám zmizely příbory a my byli odkázáni pouze na tradiční čínské hůlky. Odpoledne nás pak teta Barča zasvětila do tvoření  originálních plátěných tašek.  Malým i velkým ručkám se podařily obdivuhodné výtvory. Tatínci s dětmi  zas využili obyčejné PET flašky k výrobě super rychlých raket, které jsme po svačině vypouštěli z našeho Bajkonuru do vesmíru a……některé doletěly až k lesu. Potom jsme kouzlili s obr bublinami. Nechyběl ani tradiční fotbálek. Na večerním nástupu pak byli odměněni i nejlepší „vlaštovkáři“.

Den jsme končili loutkovým divadélkem s Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým. Pod ochranou Nejvyššího jsme pak spokojeně usínali v našich spacáčcích.

teta Liba   

 

Fotogalerie třetího dne Fotogalerie třetího dne

 

Všechny fotogalerie i články Rodinek II na jednom místě: Klikni!